“El mesías de las plantas”

Eng

Una història d’amor per les plantes. “El mesías de las plantas” es el malnom que li varen posar a en Carlos Magdalena un asturià que, i des de ben menut es va sentir atret per el món de les plantes.

Malgrat tot,  no va ser fins els 28 anys que va començar a formar-se i a treballar com a horticultor botànic, per acabar convertit en un dels horticultors més reconeguts del Reial Jardí Botànic de Kew (Londres).

Al seu llibre  és possible trobar aspectes botànics, com ara els sistemes de reproducció de les plantes i les estratègies de conservació, aspectes biogràfics, que inclouen  les seves experiències de la infància i la seva extraordinària tasca salvant espècies de al seva desaparició i una crítica a la manca de polítiques de conservació del patrimoni vegetal, la transformació paisatgística i, en general,  a l’impacte de la nostra civilització sobre el medi ambient.

Un parell de cites del llibre:

“Crec que cada espècie té dret a existir sense necessitat de justificar-ne l’existència i que no hauria de ser eliminada per la irresponsabilitat o per interessos econòmics.”

“La batalla entre els que utilitzem navalles de propagació per obtenir esqueixos i els que fan servir destrals per talar arbres és una mica la lluita entre David i Goliat. Però ja sabem qui va guanyar en aquesta història.”

I una ressenya més complerta del llibre a la revista Mètode de la Universitat de València.

Deixa un comentari